clopotel

but1
but2
but3
but4
but5
but6
but9
bu8

 

Retete de sarbatori

propuse de doamnele profesoare si de mamicile elevilor nostri

  bis

                  Cozonac

Ingrediente:

4kg faina
1kg zahar
15 oua
½ L ulei
1 si ½  kg lapte
2 lamai
4nuci  drojdie                                                         
   Aluatul: o cana lapte cald,4 nuci drojdie
Un ou, putina faina, se amesteca pana se obtine un aluat ca de clatite si se lasa la dospit.

15 oua se bat bine cu 1 kg zahar, dupa ce s-au batut bine se adauga laptele caldut inpreuna cu lamaia rasa.Se adauga 4 kg faina,se framanta bine, apoi se adauga aluatul.
Dupa ce s-a framantat bine se adauga uleiul caldut, si se framanta, se lasa la dospit 2-3 ore, dupa care se pune la cuptor cu umplutura din nuci cacao stafide .

pis1

                   Foi cu miere

3 oua
200 g miere
1 pahar cu ulei(100g)
1 pahar nuca macinata
Faina cat cuprinde
1 lingurita amoniac

Se fac 3 foi si se coc pe dosul tavii, se umple cu frisca sau cu alta crema si se presara nuca.

sc1
   

          Tiramisu

5 galbenusuri
1 pachet si jumatate  piscoturi
½ L cafea
1 cana si jumatate zahar pudra
½ kg frisca
1 cutie branza topita

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si branza topita, apoi cu frisca batuta.
Piscoturile se inmoaie in cafea
Se pune un rand de piscoturi si iar crema deasupra se pudreaza cu cacao.

 

  sc2
      pis2
       
pis4