|
Cozonac
Ingrediente:
4kg faina
1kg zahar
15 oua
½ L ulei
1 si ½ kg lapte
2 lamai
4nuci drojdie
Aluatul: o cana lapte cald,4 nuci drojdie
Un ou, putina faina, se amesteca pana se obtine un aluat ca de clatite si se lasa la dospit.
|

15 oua se bat bine cu 1 kg zahar, dupa ce s-au batut bine se adauga laptele caldut inpreuna cu lamaia rasa.Se adauga 4 kg faina,se framanta bine, apoi se adauga aluatul.
Dupa ce s-a framantat bine se adauga uleiul caldut, si se framanta, se lasa la dospit 2-3 ore, dupa care se pune la cuptor cu umplutura din nuci cacao stafide .
|
 |
|
|
Tiramisu
5 galbenusuri
1 pachet si jumatate piscoturi
½ L cafea
1 cana si jumatate zahar pudra
½ kg frisca
1 cutie branza topita
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si branza topita, apoi cu frisca batuta.
Piscoturile se inmoaie in cafea
Se pune un rand de piscoturi si iar crema deasupra se pudreaza cu cacao.
|
 |
|
 |